Educatie-route F van Het Palet

Fabeldieren kunstroute F: door leerlingen van Het Palet

De kinderen van Basisschool Het Palet hebben samen met beeldend kunstenaars Teodora Ionescu en Floor Coolsma Fabeldier beelden ontworpen voor hun eigen wijk (Keizerslanden).

In vier lessen ontstonden tekeningen, collages en een model van klei. De kinderen hebben nagedacht over ‘groot’ en ‘klein’, over materialen en bedacht waar dit fabeldier eigenlijk vandaan komt. Inmiddels zijn de beelden virtueel in de wijk geplaatst en door iedereen te bewonderen.
Met dit project willen we de rijke fantasie van kinderen zichtbaar maken en laten zien wat de toegevoegde waarde van kunst in de omgeving kan zijn.

Loop de route door de wijk en laat je door middel van de QR-code bordjes verrassen door prachtige virtuele kunstwerken!

Deze route is onderdeel van Binnenkunst – Buitenkunst
Binnenkunst – Buitenkunst is een project waarbij Kunstcircuit en Kunstenlab samen met de scholen uit Keizerslanden de verbinding met de wijk versterken. De leerlingen leren de wijk en haar bewoners kennen en mensen met bijzondere verhalen komen de school in. Daarnaast dagen we de leerlingen binnen het project uit hun kunstzinnige interesses te onderzoeken en uit te breiden door lessen onder en na schooltijd aan te bieden van muziek, theater, dans tot film en animatie en beeldend werk.

De digitale googlemaps-route vind je hier.

Locatie 1 – groep 2
Locatie 2 – groep 1
Locatie 3 – groep 5
Locatie 4 – groep 3
Locatie 5 – groep 6
Locatie 6 – groep 7
Locatie 7 – groep 8
Locatie 8 – groep 4

In de buurt