QR-bordjes geplaatst bij alle buitenkunstwerken

Heb jij ze al gespot? Het was een flinke klus, maar inmiddels zijn vrijwel alle buitenkunstwerken in en rondom Deventer voorzien van een QR-bordje. Door de QR-code te scannen kun je direct alles te weten komen over het buitenkunstwerk waar je bij staat.

De QR-bordjes

De QR-codes verwijzen naar de individuele pagina’s van de Buitenkunstwerken op Buitenkunstindeventer.nl. Die pagina’s blijven we updaten en zo heb je dus als lezer altijd de nieuwste informatie en foto’s tot je beschikking. De codes zijn eenvoudig met een smartphone te scannen door middel van de camera of een QR-app. Voor de productie hielden we het lokaal: de bordjes lieten we laseren bij de Makersden en de cortentstalen paaltjes zijn gemaakt door Mr. Soundmount.

Plaatsing

Gewapend met een felblauwe grondboor en goede moed begonnen we aan de klus om de meer dan 130 bordjes te plaatsen. Dat was maatwerk: elk kunstwerk vraagt immers om een eigen aanpak. Is het bordje hier mooier aan de linker- of de rechterkant? Zetten we hem dichtbij of moeten we hier meer afstand nemen? Daarbij moesten natuurlijk ook allerlei praktische overwegingen meegewogen worden.

Waar mogelijk is het QR-bordje geplaatst op een cortenstalen paaltje in de grond. Cortenstaal krijgt na verloop van tijd een diepe roestkleur, die mooi zal afsteken tegen het gras waarin veel paaltjes  geplaatst zijn. Op de plekken waar geen paaltje geplaatst kon worden, vind je de bordjes op hekken, stoepen en panden in de buurt.

 

Fiets- en wandelroutes

Overal in Deventer zijn kunstwerken te vinden. Sommige vallen meteen op, maar andere werken staan op meer verborgen plekken in of buiten de stad. Op deze site is een vijftal routes uitgestippeld, die je meenemen langs bijzondere kunstwerken. Zo’n tocht is nu extra leuk, omdat je met behulp van de QR-codes alle informatie er meteen bij hebt. Alle reden dus om deze zomer eens op kunstjacht te gaan

Ook onze bordjes zijn helaas niet immuun voor vandalisme. Mist er ergens een bordje of is deze beschadigd? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar  info@buitenkunstindeventer.nl

Terug naar nieuws