Morenzi, Petra

Zonder titel, 2007

Zonder titel

Kunstenaar Petra Morenzi maakte dit kunstwerk ter gelegenheid van de nieuwbouw van Psychiatrisch Centrum Rielerenk in 2007. Het beeld heeft als thema: steun en evenwicht. Het kunstwerk stelt twee mensfiguren voor, die elkaar vasthouden en elkaar ondersteunen.

Lees meer

Het kunstwerk bestaat uit twee balancerende mensfiguren die op een muur staan. Zij houden elkaars linkerbeen vast met hun rechterhand en leggen de andere hand op elkaar schouder. Ze kijken elkaar aan en vormen een geheel. Ze kunnen alleen zo blijven staan omdat ze elkaar in evenwicht houden en elkaar steun bieden. Dit is een mooie symboliek voor dat wat het Psychiatrisch Centrum doet. 

Over de kunstenaar
Petra Morenzi leeft en werkt in Amsterdam. Morenzi studeerde aan de Rietveldacademie en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam. Petra Morenzi maakt tekeningen, beelden en installaties voor de openbare ruimte. In haar werk zijn vaak realistische mensfiguren te zien. Deze figuren zijn vaak anoniem. Het is alsof de figuren in hun beweging stilstaan bij deze beweging en bij hun eigen lichamelijke realiteit.

In de buurt