Weijl, Daan

Zonder titel, 1971

Zonder titel

Dit abstracte kunstwerk aan de Zutphenseweg is in 1971 gemaakt voor de bouw van de Middelbare Technische School in Deventer. Het is een kleurrijk beeld dat bestaat uit meerdere delen in verschillende kleuren en materialen. Het staat nog steeds op dezelfde plek, ook al is de school ondertussen gesloten.

Lees meer

Dit constructivistische kunstwerk is gemaakt van beton en roestvrijstaal. Het bestaat uit verschillende onderdelen, die verschillende kleuren hebben en eenvoudig vormgegeven zijn. Het kunstwerk is erg hoog en viel daardoor vroeger erg op. Doordat er inmiddels allerlei lichtmasten en verkeersborden op de middenberm om het kunstwerk heen zijn geplaatst, staat het nu enigszins verstopt en komt het niet meer echt tot zijn recht. 

Over de kunstenaar
Daan Weijl is een beeldhouwer, schilder en tekenaar. Hij werkt zowel autonoom als in opdracht. Hij heeft in Deventer verschillende monumentale opdrachten gemaakt, waaronder het ontwerp voor de schilderingen op het plafond van het stadhuis in 1982 dat helaas tijdens de grote verbouwing van enkele jaren geleden verloren is gegaan.

 

 

In de buurt