Vincken, Renate

zonder titel, 1972

zonder titel

Voor de vijver van de nieuwbouw van de Van Marle Scholengemeenschap maakte Renate Vincken in 1972 een water-kunstwerk. Het kunstwerk bestaat uit robuuste, betonnen vormen op verschillende niveau’s of plateaus, waar het water overheen stroomde. Dit abstracte betonnen beeld is typerend voor beeldhouwwerk in de jaren '70.

Lees meer

De Van Marle Scholengemeenschap en het gebouw zijn tegenwoordig onderdeel van het Etty Hillesum Lyceum, het gebouw staat nu bekend als De Marke. Het beeld is daar nog steeds te vinden. Helaas is al lang geleden het water dat bij het kunstwerk hoorde, verdwenen. Nu staat het als een sculptuur in de openbare ruimte.  

Over de kunstenaar
Renate Vincken was Deventer kunstenaar. Zij maakte tekeningen, schilderijen en keramiek. Daarnaast werkte ze veel in de openbare ruimte, onder meer in Leiden en Emmeloord. Opvallend was de hoeveelheid verschillende soorten materialen die ze gebruikte in haar werk: keramiek, natuursteen, baksteen, polyester, hout en beton.
In Deventer was zij heel actief in het culturele leven, ze was onder meer initiatiefnemer van het Kreatief Centrum. Renate Vincken overleed in 2013.

In de buurt