Rumble, Danny

zonder titel, 2019

zonder titel

Deze grote schildering is een Street Art Streets project op de trap van de spoorbrug. Hij is gemaakt door Danny Rumbl in opdracht voor gemeente Deventer als onderdeel van het ‘Natuurpark Deventer IJsseloevers’.

Lees meer

In mei 2019 presenteert Street Art Streets hun derde muurschildering. Of beter gezegd een trapschildering dit keer. Danny Rumbl heeft zich laten inspireren door het natuurgebied de Ossenwaard. In zijn kunstwerk hebben twee bijzondere vogels een plek gekregen die in dit gebied broeden.

Aan de kant van de IJssel zie je een kwartelkoning (boven) en porseleinhoen (onder). Aan de zijde van De Worp schiet een haas (geïnspireerd door het logo van Stichting IJssellandschap) tussen de benen door van een jongeman of vrouw die in roze korte broek het gebied in loopt. Dit verwijst naar de soms lastige combinatie van recreantie en natuur. Het kunstwerk wil bezoekers en gebruikers bewust maken van de balans die er nodig is. Ook de bloemen en planten in de schildering zijn geïnspireerd op de flora rondom de trap.

Over de kunstenaar
Danny Rumble woont en werkt in Rotterdam als illustrator en kunstenaar. Hij laat zich inspireren door de natuur en vaak komen er dieren in zijn werk voor. Hij maakt vaak combinaties met invloeden uit de popcultuur.

Over Street Art Streets 
Het project Street Art Streets is een initiatief van Deventenaren Mano Scherpbier en Egbert Scheffer. Zij vinden dat de stad wel wat extra eigenwijsheid en vernieuwing kan gebruiken. ‘Ons doel is om vijftig murals in de hele gemeente Deventer te creëren, die allemaal een uniek verhaal over de stad vertellen’, aldus Egbert. Inmiddels zijn de heren van Street Art Streets langzaam hun droom aan het verwezenlijken. Uiteraard zijn Mano en Egbert altijd op zoek naar geschikte grote zichtbare muren in de gemeente Deventer. Dus tips zijn welkom! 

In de buurt