Waagmeester (1949 - ), Jilles VERDWENEN

Wall of famous faces, 1997

Wall of famous faces

Een installatie van tientallen bronzen portretten van bijzondere inwoners van de stad Deventer op de achterwand van de Deventer Schouwburg.

Lees meer

De Junior Kamer Deventer gaf de kunstenaar opdracht voor deze wand. Het kunstwerk is in 1997 gemaakt door Jilles Waagmeester. Hij nam hiervoor gipsafdrukken van een aantal bijzondere en bekende mensen uit Deventer en goot de portretten vervolgens in brons.

Bij de verbouwing van de schouwburg in 2010 is het werk opgeslagen omdat het niet meer paste bij de uitstraling van het gebouw. Een aantal beelden heeft een nieuwe bestemming gekregen of is aan nabestaanden overhandigd. In het Borgelerbad bijvoorbeeld is het bronzen hoofd van Ruud van Feggelen (1924-2002) herplaatst. Hij is de is de geestelijk vader van de Zwem4Daagse Deventer.

Over de Kunstenaar
Jilles Waagmeester is een Deventer beeldhouwer die onder meer les heeft gehad van Deventer kunstenaar Henk Visser. Voor zijn werken maakt hij gebruik van verschillende materialen, onder meer natuursteen en beton. Zijn werk wordt gekenmerkt door een uitgebalanceerde, vaak geabstraheerde vormgeving. Naast beeldhouwer is Jilles Waagmeester ook dichter.

In de buurt