Baetsen, Jan

Verbinding, 1986

Verbinding

Het kunstwerk 'Verbinding' is geometrisch en bestaat uit twee rechthoeken die door een buigende lijn (slinger) met elkaar verbonden zijn. De manier van slijpen is kenmerkend voor het werk van de kunstenaar. De minder en meer spiegelend geslepen oppervlaktes weerspiegelen de omgeving elk op een verschillende manier.

Lees meer

'Verbinding' is oorspronkelijk gemaakt voor een tentoonstelling in het Amstelpark in Amsterdam, waarna Deventer het beeld verwierf en het in het Rijsterborgherpark plaatste. Het abstracte beeld is op een bijzondere manier geslepen en weerspiegeld de kleuren van de omgeving.

Over de kunstenaar
Jan Baetsen is een beeldhouwer, schilder, tekenaar en graficus. Hij gebruikt voor zijn beelden voornamelijk roestvrijstaal. Zijn stijl is geometrisch-abstract met gebruikmaking van elementen als: lijn, cirkel, cilinder, vierkant en rechthoek.
Baetsen studeerde van 1959 tot 1962 aan de Stadsacademie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en aansluitend tot 1965 aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. De kunstenaar woont en werkt sinds 1970 in Hengelo. Hij exposeert veelvuldig in Nederland en Hongarije. 

In de buurt