Visch (1950 - ), Henk Herman

Vaas, 2009

Vaas

Het beeld 'Vaas' van Henk Visch werd gemaakt in 2009 in samenwerking met Kulturhus Okkenbroek. Deze vaas staat symbool voor noaberschap en de manier waarop een gemeenschap zichzelf organiseert.

Lees meer

Henk Visch maakte een meer dan manshoge vaas van aluminium, met een sobere versiering in de vorm van een rode golvende lijn. De vaas is een directe verwijzing naar één van de oudste culturele erfgoederen, bedoeld voor opbergen, verzamelen en transporteren van tal van producten. Het beeld symboliseert ook samenwerking en organisatie binnen een gemeenschap. Daarmee verwijst de vaas naar het noaberschap dat in deze gemeenschap geldt en de sociale functie van het Noaberhuus. De strakke gestileerde vorm, de matte maar oplichtende kleur en het grote formaat maken dat het beeld extra opvalt; de vaas staat bijna als een surreëel beeldelement in de omgeving. 

In 2008-2009 organiseerde het Kunstenlab het project 'Landtonen'. In samenwerking met Kulturhus/Noaberhuus Okkenbroek en evenementenvereniging Okkenbroek zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Ook de totstandkoming van het beeld 'Vaas' was onderdeel van dit project.

Over de kunstenaar
Henk Visch maakt beelden. Soms zijn dat ijle lijnen van metaal, als tekeningen in de lucht, dan weer zijn het massief bronzen volumes. Zoals Visch zelf zegt: ‘[…] mijn werk heeft geen richting, maar alle richtingen’. Zijn oeuvre bestaat uit beelden van meer dan drie meter hoog en werken van nog geen dertig centimeter, uit figuratieve sculpturen en abstracte vormen. Naast sculpturen maakt hij tekeningen en gedichten.

In de buurt