Spacecowboys (Albert Dedden en Paul Keizer)

Small Scale Events, 2006

Small Scale Events

Het beeld 'Small Scale Events' werd oorspronkelijk gemaakt voor een tentoonstelling van de Spacecowboys in Belgiƫ. Tegenwoordig is dit beeld van glasvezel en polyester te vinden bij het pand van KonnectED, aan de rand van het Havenkwartier.

Lees meer

Het beeld bestaat uit twee mensfiguren, waarvan de een op de schouders van de ander staat en door een soort reusachtige kijker naar de omgeving kijkt. Het werk is bedoeld als ode aan het landschap, waarmee we zo vergroeid zijn dat we vergeten ernaar te kijken en het in ons op te nemen. Ook geeft het werk aan dat je samen verder kunt reiken dan alleen; de kunstenaars stonden zelf model voor het werk. 

Het beeld werd oorspronkelijk gemaakt was een tentoonstelling in Bouchout (BE) in 2003, waar het midden in een vijver stond. Het is in 2006 aangekocht door Sallcon (inmiddels KonnecteD), een bedrijf uit Deventer dat zich focust op ‘duurzaam ondernemen met hoofd en hart’. Het beeld is nu voor hun pand te vinden. 

Over de kunstenaars
De Spacecowboys, Albert Dedden en Paul Keizer, zijn twee beeldhouwers die sinds de jaren ‘90 een kunstenaarsduo vormen. Met hun atelier in Deventer en hun vele kunstwerken in de openbare ruimte, zijn ze zeer zichtbaar in de stad. Ook in de rest van Nederland voeren ze grote projecten in de openbare ruimte uit. Hun werk verraadt een voorkeur voor het poëtische, het vertellende door middel van thema's. Met daarbij aandacht voor vorm en inhoud en soms voorzien van een venijnig laagje.

In de buurt