Egbert.EGD (Egbert Scheffer)

Portret Mr. H.F. de Boer, 2019

Portret Mr. H.F. de Boer

Dit portret is een ode aan de naamgever van de Mr. De Boerlaan waar deze woning staat. Door het ‘halftone’ effect zie je in de muurschildering van dichtbij vooral een lijnenspel. En als je meer afstand neemt - of een foto maakt - vallen alle stukjes op zijn plek.

Lees meer

Mr. H.F. de Boer, wethouder van 1913 tot 1923, was een pionier. In 1920 nam hij het initiatief om de Bergweide, een buitendijks weidegebied, af te laten graven voor de aanleg van een binnenhaven. Door de ontwikkeling van spoorwegemplacement en Handelskade zag De Boer de industriële mogelijkheden op de Bergweide. De oude haven bij het Pothoofd voldeed niet aan de ideeën van het stadsbestuur over het vooruitgangsdenken, en door de aanleg van de haven en de bijbehorende infrastructuur kon de stad meer profiteren van de nieuwe industriële ontwikkelingen en economische vooruitgang.
Het werk is in opdracht van de bewoners Niek & Theliene uitgevoerd.

Over de kunstenaar
​Egbert Scheffer, die werkt onder de naam Egbert.EGD, maakt muurschilderingen, tape-art installaties en tape- en stencil art-schilderijen. Hij werkt vooral in opdracht. Hij is ondernemer in creatieve activiteiten, geeft workshops en is mede-eigenaar van evenementenlocatie PUNT in het Havenkwartier in Deventer. Samen met Mano Scherpbier is hij initiatiefnemer van Street Art Streets.

Over Street Art Streets
Het project Street Art Streets is een initiatief van Deventenaren Mano Scherpbier en Egbert Scheffer. Zij vinden dat de stad wel wat extra eigenwijsheid en vernieuwing kan gebruiken. ‘Ons doel is om vijftig murals in de hele gemeente Deventer te creëren, die allemaal een uniek verhaal over de stad vertellen’, aldus Egbert. Inmiddels zijn de heren van Street Art Streets langzaam hun droom aan het verwezenlijken. Uiteraard zijn Mano en Egbert altijd op zoek naar geschikte grote zichtbare muren in de gemeente Deventer. Dus tips zijn welkom!

In de buurt