I am Eelco

MuralPUNT, 2019

MuralPUNT

Op uitnodiging van Street Art Streets en PUNT maakte kunstenaar Eelco van den Berg, beter bekend als I AM EELCO, een kleurrijke muurschildering. Het kunstwerk is geïnspireerd op het verhaal van het Havenkwartier en de geschiedenis van het pand.

Lees meer

De Bodenloods (bouwjaar 1958) was het eerste bedrijfsverzamelgebouw in Deventer. In de Bodenloods werd stukgoed verwerkt van en naar Amsterdam en er was een garage in gevestigd. Ook verwijst de schildering naar wat er nu allemaal gebeurt in PUNT. 

Over de kunstenaar
I AM EELCO (Eelco van den Berg) is illustrator, schilder en graffiti-artiest uit Rotterdam. Zijn werk is vooral met de hand getekend en onderscheidt zich door het unieke kleurenpallet en het lijngebruik. Hij combineert dit met decoratieve elementen. Zijn werk is ook in het buitenland te zien en won diverse prijzen.

Street Art Streets
Het project Street Art Streets is een initiatief van Deventenaren Mano Scherpbier en Egbert Scheffer. Zij vinden dat de stad wel wat extra eigenwijsheid en vernieuwing kan gebruiken. ‘Ons doel is om vijftig murals in de hele gemeente Deventer te creëren, die allemaal een uniek verhaal over de stad vertellen’, aldus Egbert. Inmiddels zijn de heren van Street Art Streets langzaam hun droom aan het verwezenlijken. Uiteraard zijn Mano en Egbert altijd op zoek naar geschikte grote zichtbare muren in de gemeente Deventer. Dus tips zijn welkom!

In de buurt