Kind, Willem

Mensen, 1985

Mensen

'Mensen' van Willem Kind is een kunstwerk dat bestaat uit allerlei mensfiguren uitgezaagd uit staal die hier midden in het groen staan. Deze mensfiguren hebben verschillende felle kleuren, waardoor ze op deze plek extra opvallen.

Lees meer

De kunstenaar sneed de beeldengroep uit één centimeter dik plaatstaal. De mensfiguren zijn verschillend in kleur, grootte en geslacht. Het beeld is in samenspraak met de buurt ontstaan, tegelijkertijd met een volkstuincomplex. Het beeld is met de kinderen uit de buurt beschilderd. Het verwijst daarmee naar de diversiteit en saamhorigheid van de buurt.

Over de kunstenaar
Willem Kind (Rotterdam 1947) maakt voornamelijk werken van roestvrijstaal. Als onafhankelijk denker en kunstenaar reageert hij met zijn beelden zowel op de omgeving als op specifieke situaties. Willem Kind voert regelmatig opdrachten uit en exposeert in binnen- en buitenland. Een bekend beeld van hem is de ‘Kop van Borger' en in Erica staat zijn beeld ‘De kanaalgravers'. Veel van zijn werk bevindt zich in particulier bezit.

 

In de buurt