Schreurs, Theo

Meisje, 1998

Meisje

'Meisje' is een kunstwerk van Theo Schreurs, het beeld staat voor ‘De Fermerie’. Dit bronzen beeldje is een meisjesfiguur dat gebukt tussen haar eigen benen door kijkt. Als je zelf ook bukt kijkt het meisje je in de ogen aan.

Lees meer

Bij de opheffing van het Deventer Departement van Maatschappij Tot Nut van het Algemeen werd de kunstenaar gevraagd hun ideaal: “Verbreed de horizon, bekijk de wereld van alle kanten”, te verbeelden. Theo Schreurs heeft dat op deze manier gedaan. Niet alleen het meisje kijkt op een andere manier, maar ook wij als kijker worden uitgenodigd anders te kijken.

'Meisje' staat voor ‘De Fermerie’, een gebouw met een grote geschiedenis. Dit prachtige pand is in 1638 gebouwd als ziekenhuis maar is vooral bekend geworden als het buurthuis van het Noordenbergkwartier. Naast buurtactiviteiten en vergaderingen worden er kleinschalige muziek- en theatervoorstellingen geprogrammeerd. Ook voor alle soorten bijeenkomsten kunnen de zaal, café, keuken en atelier gehuurd worden. De Fermerie is een sociale onderneming.

Over de kunstenaar
Theo Schreurs is een beeldhouwer in Deventer die veel beelden maakt voor de openbare ruimte in Nederland.In 1992 verwierf Schreurs landelijke bekendheid met zijn portret van Joop den Uyl, dat in de Tweede Kamer werd geplaatst. Zijn figuratieve werk wordt steeds eenvoudiger qua vorm, waardoor het wezenlijke van de expressie steeds beter getroffen wordt

 

 

 

 

In de buurt