Ruygrok , Marc

Ik en de ander, WIJ, 2000

Ik en de ander, WIJ

Het werk Wij van Marc Ruygrok is onderdeel van een serie met als titel Ik en de ANDER, die in 2013 is geplaatst. Deze serie bestaat uit 6 beelden die op de rotondes van de Leonard Springerlaan staan. De beelden bestaan uit letters en vormen 6 keer een woord: Mij, Hij, Gij, Wij, Zij en Jij. Volgens Ruygrok is Ik en de ANDER een omschrijving van de Vijfhoek gemeenschap.

Lees meer

Ik en de ANDER is gemaakt en geplaatst vanwege de afronding van de bouw van de Vijfhoek wijk. Ruygrok werd geïnspireerd door het feit dat deze wijk een vinexwijk is en dat de bewoners elkaar dus nog niet kennen. De gemeenschap moet nog opgebouwd worden en zijn werk weerspiegelt dat. Hij vindt het belangrijk dat wanneer een werk in de openbare ruimte geplaatst wordt, het ook wat moet zeggen over de omgeving waar het instaat. 

Marc Ruygrok is een kunstenaar die in zijn kunstwerken, letters, woorden en zinnen uitbeeldt. Hij wil op deze manier poëzie aan de openbare ruimte toevoegen; hij noemt dit driedimensionale poëzie. In zijn kunstwerken maakt hij veel gebruik van geometrische vormen en hij maakt vooral kunst voor de openbare ruimte.

 

In de buurt