Ruygrok , Marc

Ik en de ander, MIJ., 2013

Ik en de ander, MIJ.

De sculptuur 'Mij' van Marc Ruygrok is onderdeel van een serie met als titel 'Ik en de ANDER', die in 2013 is geplaatst. Deze serie wordt gevormd door 6 beelden die op de rotondes van de Leonard Springerlaan staan. De beelden bestaan uit letters en vormen 6 keer een woord: Mij, Hij, Gij, Wij, Zij en Jij. Volgens Ruygrok is 'Ik en de ANDER' een omschrijving van de Vijfhoek gemeenschap.

Lees meer

'Ik en de ANDER' is gemaakt en geplaatst vanwege de afronding van de bouw van de Vijfhoek wijk. Ruygrok werd geïnspireerd door het feit dat deze wijk een vinexwijk is en dat de bewoners elkaar dus nog niet kennen. De gemeenschap moet nog opgebouwd worden en zijn werk weerspiegelt dat. Hij vindt het belangrijk dat wanneer een werk in de openbare ruimte geplaatst wordt, het ook wat moet zeggen over de omgeving waar het in staat.
Inmiddels werken de beelden ook als bewegwijzering: zo weet je bij welke rotonde je bent in de wijk.

Over de kunstenaar
Kunstenaar Marc Ruygrok beeldt in zijn kunstwerken letters, woorden en zinnen uit. Hij wil op deze manier poëzie aan de openbare ruimte toevoegen; hij noemt dit driedimensionale poëzie. In zijn kunstwerken maakt hij veel gebruik van geometrische vormen en hij maakt vooral kunst voor de openbare ruimte.

In de buurt