Keizer, Paul

Dromend water, 1990

Dromend water

In de prachtige besloten kloostertuin achter het stadsarchief staat een rond bouwwerk gemaakt van zink en glas. Het object doet denken aan een toren. Door een smalle opening kan je erin gaan staan en je even terugtrekken uit het groene paradijs.

Lees meer

Kunstenaar Paul Keizer gaf het kunstwerk de titel 'Dromend Water'. Door die titel doet het object ook ineens sterk denken aan een waterput waarin je als het ware vanaf de bodem naar de lucht kan turen.

Het beeld is gemaakt door kunstenaar Paul Keizer voor de tijdelijke buitententoonstelling Beelden achter façades uit 1990. Hoewel het bedoeld was als tijdelijk werk behoort het nu tot de gemeentelijke kunstcollectie. Het heeft vrij lang bij de Bergkerk gestaan, maar omdat het beeld daar regelmatig beschadigd raakte, heeft het een veilige plek gekregen in de Kloostertuin.  

Over de kunstenaar
Kunstenaar Paul Keizer (1958) woont en werkt in Deventer. In de jaren negentig organiseerde hij samen met Albert Dedden en een aantal andere kunstenaars een paar belangrijke kunstevenementen in Deventer zoals Beelden achter façades en Tour de Cuisine. Sinds de jaren 90 vormt hij samen met Albert Dedden de SpaceCowboys. Samen realiseren ze verschillende kunstprojecten in de openbare ruimte, zowel in Deventer als daarbuiten. Hun werk is vaak herkenbaar en kent een verhalende vaak humoristische ondertoon.

In de buurt