Joshua, Joren

Deventer 1250 Mural, 2018

Deventer 1250 Mural

Ter gelegenheid van de viering van Deventer 1250 jaar, maakte Joren Joshua deze kleurrijke muurschildering (mural). De muurschildering is geïnspireerd op de locatie.

Lees meer

Joren heeft zich vooral laten inspireren door de haven die hier ooit gelegen heeft, de industrie die in de Raambuurt is gestart, en het feit dat Deventer een arbeidersstad is. De kunstenaar wil vooral dat mensen die naar de muurschildering kijken er zelf ook dingen uithalen.

Over de kunstenaar
Joren Joshua (1990) studeerde Illustratie aan de AKV St. Joost Breda en woont en werkt in Rotterdam. Zijn speelse illustraties zijn beïnvloed door graffiti en grafiek. Met zijn slungelige figuren reflecteert hij met veel humor alledaagse gebeurtenissen. In 2018 verscheen zijn eerste kinderboek Zeb., geschreven door Gideon Samson, en dat werd meteen bekroond met een Zilveren Penseel 2019 én een Zilveren Griffel 2019.

Street Art Streets
Het project Street Art Streets is een initiatief van Deventenaren Mano Scherpbier en Egbert Scheffer. Zij vinden dat de stad wel wat extra eigenwijsheid en vernieuwing kan gebruiken. ‘Ons doel is om vijftig murals in de hele gemeente Deventer te creëren, die allemaal een uniek verhaal over de stad vertellen’, aldus Egbert. Inmiddels zijn de heren van Street Art Streets langzaam hun droom aan het verwezenlijken. Uiteraard zijn Mano en Egbert altijd op zoek naar geschikte grote zichtbare muren in de gemeente Deventer. Dus tips zijn welkom!

In de buurt