Schierbeek, Michiel

De Golf, 1992

De Golf

De Golf van Michiel Schierbeek is een abstract kunstwerk dat vlakbij het politiebureau staat. Het beeld bestaat uit allerlei kleurrijke wiskundige vormen op twee betonnen dragers die ook zijn uitgevoerd in een wiskundige vorm.

Lees meer

Het kunstwerk ‘de Golf’ van Michiel Schierbeek gaat over ruimtelijkheid en tijd. Het bestaat uit een aantal wiskundige vormen, die een relatie met elkaar aangaan. Het is gerealiseerd bij de aanleg van winkelcentrum Flora in Colmschate. In 2017 is het kunstwerk herplaatst naar de huidige locatie.

Het kunstwerk was in 2015 het uitgangspunt van een kunstproject van Aukje Grouwstra. De vraag van Kunstenlab en Kunstcircuit was een project te organiseren dat ingaat op de betekenis en de locatie van het werk van Michiel Schierbeek.

Samen met de kunstklas van ‘t Stormink heeft Aukje Grouwstra het werk bekeken en zijn de leerlingen, na een gesprek met de kunstenaar Michiel Schierbeek, zelf met wiskundige vormen aan de slag gegaan. Daarnaast heeft zij René Adema gevraagd een animatie te maken naar aanleiding van het werk van Michiel Schierbeek.

Over de kunstenaar
Michiel Schierbeek is beeldhouwer. Hij kan het best omschreven worden als een regisseur van ruimte; Een spel dat gaat over het afbakenen van ruimte, werkwijze en materialen zijn vrij. Wiskundige vormen en wetmatigheden in de natuur boeien hem al jaren. Vanaf 2000 heeft zijn werk vooral te maken met natuurkundige en logistieke processen zoals richting en beweging.
Diverse musea hebben werk van hem in de collectie.

Onderstaand de animatie van René Adema:

In de buurt