Keizer, Paul

Boom, Onbekend jaartal

Boom

Dit kunstwerk bestaat uit drie sterk gestileerde bomen. Het is gemaakt ter gelegenheid van de opening van drie scholen met een verschillende achtergrond (katholiek, christelijk en openbaar) in één gebouw.

Lees meer

De kunstenaars wilden met dit kunstwerk de inhoudelijke eenheid laten zien naar het idee van een levensboom. Voor iedere ingang van de drie scholen staat een andere, gestileerde boom: een populier, den en beuk. Ieder werk heeft een eigen kleur groen om het natuurlijke te benadrukken.

Naast de beelden bij de ingangen is het kunstwerk ook binnen doorgezet. Met lichtobjecten in de vorm van takken die de routing aangeven aan het plafond én bladeren en vruchten van deze bomen aan de wanden.

Over de kunstenaars
Paul Keizer is beeldhouwer. Vanaf halverwege de jaren ’90 werkt hij samen in een duo met Albert Dedden (Space Cowboys). Hun werk heeft een voorkeur voor het poëtische en vertellende door middel van thema’s.

Johan Koers maakt voornamelijk schilderijen en tekeningen. Naast schilderijen en tekeningen realiseerde hij installaties en een aantal werken in de openbare ruimte.

Paul Keizer en Johan Koers werkten samen in een aantal projecten, onder meer ‘Droomland’ en in de realisatie van dit kunstwerk in de openbare ruimte.

 

In de buurt